Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgiften om 24 barn på avdelning tillbakavisas

Annons

- Uppgiften om att det snart blir 24 barn på en avdelning vid Hillängens förskola är fel! De är 20 i dag och när de två nya kommer blir de således 22. Någon måste uppenbarligen ha räknat fel, säger Marnäsrektorn Inger Fransson.

Detta med anledning av lördagens larm i NLT från pappan Pierre Lindh och andra föräldrar inför det stundande krismötet om överinskrivningen vid kommunens dagis.

På lördagsförmiddagen kunde rektor Fransson meddela att hon fått flera telefonsamtal från andra föräldrar efter uppmärksamheten i media, den starka fokuseringen på Hillängen i synnerhet.

Det sistnämnda kan dock förklaras med att Lindh, som en av många berörda, genom sin medverkan gav problematiken ett ansikte. Hon ifrågasätter nu om de synpunkter som framkommit, bland annat att föräldrar känner stor oro, verkligen delas av alla.

- I så fall skulle de väl inte lämna sina barn på dagis om morgnarna, menar hon.

- Om pappan har den här upplevelsen får den stå för honom. Andra föräldrar, som har tagit kontakt med mig, tycker i stället att det är en jättebra och riktad verksamhet och berättar att barnen får vara ute varje dag.

- Men framför allt vill jag understryka att uppgiften om antalet barn vid avdelning två är felaktig.

- Om de är 20 i dag och det tillkommer två barn blir de totalt 22 och inte 24.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons