Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdraget slutfört!

Annons

The Ark avslutade sin sommarturné i Smedjebacken och gjorde sin tredje dalaspelning på bara några månader.

Liksom samtliga andra artister på festivalen var Ola Salo på ett lysande humör. Stämningen på denna speciella festival - att allt faktiskt går bara man vill - trängde in under skinnet på de mest rutinerade artister och lockade fram viljan att ge allt.

Annars kan man ju tro att det i slutet av en turné skulle ha infunnit sig en viss trötthet. Inte.

Och The Ark är ju dessutom ett utmärkt liveband redan från början.

De öppnade med sitt musikaliska inlägg i homoadoptionsdebatten The Father of a son och alla var med redan från början.

Salo hoppade runt vilt på scenen, flirtade ohämmat med publiken och visste precis vilka knappar han skulle trycka på. Han påpekade bland annat gång på gång att han är född i Avesta.

- Jag har alltid Dalarna inom mig - det är som en sjukdom som jag VILL ha!

Han berättade också att han länge trodde att begreppet rumpmas var en insinuation på hans bisexualitet och inte hans geografiska hemvist.

The Ark är ett band som osar sexualitet och som gör allt för att bearbeta publikens - oavsett läggning - kroppsliga funktioner.

Där fyller de sköna basgångarna en vikig funktion. Men det handlar inte om frustration eller mörka underströmmar. Inte den sortens sexualitet - som rocken annars vimlar av. Livsglädje och total öppenhet är ledstjärnor för The Ark. Extra tydligt blev detta när Ola Salo under ett svävande gitarrsolo kråmar sig runt gitarristen, biter honom i halsen för att till slut kyssa honom djupt.

Och ingen i publiken verkade bry sig om att det runt fötterna bildats en geggig lervälling. De lät kroppen styra och studsade upp och ner i alla fall.

För festivalarrangörernas del finns det naturligtvis bara en enda slutsats att dra av lördagen.

Uppdraget slutfört.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons