Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för "Nattvandrarna" i ny lokal

Annons

Villan tillhör pingstkyrkan och nattvandrarna får tillträde till lokalen första juni.

- Vi är mycket glada över att få en lokal där vi kan vara. Tidigare har "Nattvandrarna" haft en lokal i Statoil. När bensinstationen stängt vid midnatt har vi inte haft någon plats att byta om och lämna in våra telefoner. Nu har vi någonstans att byta om, förvara papper och där vi kan ta en paus och fika. Framför allt är återsamlingen efter passet viktig, säger ordförande i "Nattvandrarna", Linda Wallander.

- För oss är det värt otroligt mycket. Det skapar en trygghet för oss, säger hon.

"Nattvandrarna" är ute och vandrar i centrum på fredags- och lördagskvällar. Dels vandrar ansvariga från Nattvandrarna, dels föräldrar med barn i sexan till nian. En del unga är full och behöver hjälp. Linda Wallander tycker inte att det är speciellt mycket bråk. Vissa är fulla men inte aggressiva.

Många ungdomar uppskattar att de vuxna är ute på kvällarna.

- Vi får ofta mycket positiv kontakt med ungdomarna som ofta saknar en vuxen att prata med. De har ett enormt behov av att just prata och många mår dåligt. Vi kan lyssna och hänvisa till skolkurator eller skolsköterska om det behövs.

Den nya lokalen stärker både Nattvandrarnas organisation och arbete i Rättvik, vilket är mycket betydelsefullt, anser Linda Wallander.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons