Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för gruvindustrin

Annons

-Vi har flyttat ut gummi och pumpar till tälten eftersom verkstaden inte är så stor. Vi har ungefär 1000 kvadratmeter, ett skepp här i huset. Och vi behöver mer yta, säger platschefen Magnus Andersson när tidningen besöker industrihuset Lönnfallet.

Företaget har fått bygglov för uppsättning av två lagertält om vardera 100 kvadratmeter som tillfällig åtgärd under tiden 2005-11-15 och fem år framåt.

Metso Minerals är ett marknads- och servicebolag med inriktning på gummiprodukter som till exempel transportband och anrikningsutrustning, det vill säga processutrustning för mineralhantering. I Grängesberg finns 20-talet anställda och verksamheten har funnits i lokalerna sedan 1992.

Magnus Andersson, 39 år, är platschef och närmaste chef är regionchefen i Mittsverige, som också är stationerad i Grängesberg.

- Vi märker av att det är uppåt i gruvindustrin, det spås att det ska öppna en gruva per år i Sverige framöver.

Grängesföretaget har två gruvor som de största kunderna och avtalen med dessa innebär ansvar för att gruvornas kvarnar, transportband och pumpar fungerar. Bland annat finns två anställda stationerade hos en zinkgruva för att sköta servicen.

Magnus Andersson berättar att omsättningen har ökat 5-10 procent under senare tid och att personalen har utökats så smått.

-Två personer från Essverk började här i slutet av året och de ser ut att bli kvar. Men det är tunga jobb och vi har hög medelålder här.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons