Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Untorparns banemän riskerar långa straff långa fängelsestraff i

Annons

Men en sak är de eniga om, att förundersökningen är undermålig. Vilket ska tala till de tilltalades fördel, sade Christel Anderberg i sin slutplädering.

Hon menar ändå att det som har framkommit under tre dagars förhandlingar inför Mora tingsrätt stöder hennes åtal och hon yrkade att rätten dömer de fem för grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. Maximalt kan det ge fyra års fängelse.

Leif Silbersky och Lars-Göran Eriksson var de mest aktiva försvararna under rättegången och de hävdar att det i åklagarens bevisföring inte finns någonting som motsäger de fem åtalades samstämmiga berättelse om hur jakten har gått till och att Untorparn är fälld långt ifrån den åtel där åklagaren hävdar att de dödande skotten fallit.

Christel Anderberg menade bland annat att det vittnesmål som en hundförande björnforskare lämnade under onsdagen stärker förundersökningens resultat.

En stor del av eftermiddagen ägnades åt att försöka klara ut vad som gäller vid skyddsjakt på björn. Mora tingsrätt ska fundera på domen fram till den 28 april.

Mer läsning

Annons