Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik motocross stals ur garaget

Annons

- Vad ska man säga. Tjuven eller tjuvarna bröt sig in och försåg sig med crossen, utrustningen, diverse reservdelar, slalomskidor och en hel ny Crescent cykel, säger Peter Strandberg.

Peter Strandberg har tränat motocross en hel del och hade planer på att börja tävla senare.

Crossen som nu saknas kostade 33 000 kronor i inköp. Den är utrustad med en speciell trimsats som det finns få av i landet och en lika unik framgaffel.

- Det är en del sådana detaljer som inte många i landet har. Skulle den här dyka upp på någon crossbana skulle den genast bli igenkänd, säger Peter Strandberg.

För att få med sig allt stöldgods lär tjuvarna ha haft släpkärra eller en skåpbil. Det lutar åt att man hade en släpkärra då polisen fått in en upphittad plastpåse som härrör från inbrottet. Där slutar dock alla spår så här långt.

Peter Strandberg har givetvis anmält inbrottet till både polis och försäkringsbolag. Båda har fått detaljerad lista med serienummer och allt.

- Det finns ju en del detaljer som gör att jag lätt kan identifiera en eventuellt upphittad motocrosscykel.

Han har även fått rådet att åka runt i kommunen till de små crossbanor som finns, grustag till exempel.

- Givetvis hoppas jag att få tillbaka det som stulits. Det är ju trots allt en cross som är unik som kanske inte är så lätt att sälja vidare, säger Peter Strandberg.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons