Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik civilingenjörsutbildning

Annons

Först på uppropsdagen bestäms det slutgiltiga antalet elever. Marknadsföringen har varit blygsam, åtminstone bortom länsgränsen. Men till nästa höst blir det ändring.

- Ju fler kanaler, desto fler söker. Nästa höst ska vi finnas både i katalogen och på hemsidan, säger platschefen i Ludvika Lars-Ove Almqvist.

Anledningen till att den inte finns med i Mälardalens högskolas katalog, som utbildningen hör till, är helt enkelt för att den är försent påkommen. Redan förra hösten gjordes årets katalog.

Inte heller på skolans hemsida kan man hitta den än.

Genom annonsering i lokala medier har man ändå lyckats locka en grupp intresserade, främst från trakten.

Möjligheten att kunna läsa till civilingenjör i Ludvika är unik. Det är en påbyggnadsutbildning med inriktning mot krafttransmission och med ett internationellt perspektiv.

- Vi har bland annat en kurs i marknad och inköp i Västerås på engelska, med internationella studenter som kommer hit.

När marknadsföringen finjusterats i Ludvika, hoppas man få fler studenter från utlandet även hit. För tillfället prövas om en tjej som läst i Indien och sökt utbildningen är behörig.

För att vara det måste man ha en examen motsvarande 120 poäng, alltså motsvarande högskoleingenjör.

Så småningom ska man kunna läsa alla fyra år i Ludvika. Men grundutbildningen lockade inte tillräckligt många personer för att kunna startas i år. Lars-Ove Almqvist har dock inte gett upp den.

- Vi hoppas kunna bli en naturlig väg för studenter i Västerbergslagen.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons