Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt skapande får spelrum

Annons

Skolornas salong är namnet på den nu pågående utställningen i galleri Grönland. Precis som namnet säger är det skolelever som står bakom utställningen.

Alla låg- och mellanstadieskolor har bjudits in att vara med. Ungärde skola, Blomsterbäckskolan, Lillmoskolan och Yttermalungs skola har nappat.

Nu fylls både utställningsrummen i galleriet med olika elevarbeten i varierande tekniker. Skolorna har haft olika inspirationskällor till sina arbeten.

I Ungärde skola har en del haft Bruno Liljefors som förebild och andra har skapat bilder efter HC Andersens berömda sagor.

Elever i Yttermalungs skola har ritat och målat med utgångspunkt från gamla skolplanscher med djurbilder och de har också målat vyer med inspiration från vad man ser då man tittat ut genom skolfönstret.

I Lillmons skola har någon klass haft bokstäver som grund till sina bilder och byggt på med olika fantasifulla motiv.

I Blomsterbäckens skola har fritidsbarnen byggt upp ett vinterlandskap av papper, sockerbitar och vattenfärg.

Mobiler i olika färger och former än andra saker som ställs ut.

Skolornas salong visar på ett utmärkt sätt hur brett skolorna kan arbeta med ett ämne som bild. Inspirationskällorna är oändliga och många av barnen visar god talang i sitt skapande.

Pensionerade lärarna Solveig Rosén och Karin Birgersson hade fullt upp med att sätta upp och organisera utställningen på ett snyggt sätt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons