Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt företag tog silver

Annons

Tisadagskvällen i Älvsjö bjöd på prisutdelning och galamiddag och Dalarna var ordentligt representerat med hela åtta nominerade företag i olika kategorier.

UF-företaget NIZ från Haraldsbogymnasiet var ett av dessa, de tävlade om priset för bästa innovation och Emma Wendt från Vansbro slogs om prispallsplats i kategorin bästa säljare.

Men det var Josefin Nordman, Cecilia Cederstrand, Hanna Yxfeldt och Anna Köpmans, tjejerna bakom Dalavärme som kammade hem högsta priset av dalaföretagarna.

Dalavärme tillverkar vetekuddar i form av dalahästar. När vetekuddarna värmts upp har de en avslappnande inverkan på muskler och leder. Tjejerna i företaget går sista året på Martin Koch-gymnasiet och har drivit sitt företag sedan i höstas.

UF:s huvudtävling består av fyra moment. Skriftlig rapport, en mässmonter, muntlig presentation och intervju. Samtliga delar bedöms av en jury som består av representanter från Sveriges näringsliv. Priset delades ut av Lennart Pilskog från AB Volvo som även är värd för tävlingen.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons