Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt boende tas bort

Annons

Det var för några år sedan när Kopparstaden hade ett stort antal tomma lägenheter som systemet med ungdomslägenheter infördes. Det var då också dåliga tider och många ungdomar hade inte råd att flytta hemifrån så man beslutade att slå två flugor i en smäll, dels få in lite mera hyra, dels hjälpa ungdomarna.

Ett antal lägenheter förvandlades till ettor genom att ett eller flera rum plomberades. Ettorna fick ungdomarna hyra tills de fyllde 25 år.

Men nu är det andra förhållanden. Kopparstaden har ont om lediga lägenheter. Vid årsskiftet fanns bara 207 och 100 av dem var inte tillgängliga då de var under ombyggnad eller användes för evakueringar.

Kopparstaden beslutade därför att sluta med att hyra ut de ungdomslägenheter som blivit lediga. 47 av dem ändrades tillbaka till vanliga lägenheter.

Kvar i dag finns 178 ungdomslägenheter som fortfarande har hyresgäster. Men allt eftersom de flyttar eller fyller 25 år och inte får ha kvar lägenheterna försvinner ungdomskontrakten.

En del av lägenheterna bebos dock av studenter som är garanterade ett boende. De får därför bo kvar tills Kopparstaden byggt om B-kasernen på regementet som ska få 116 studentlägenheter.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons