Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungmoderater vill ha friare skola

Annons

Det var en motion lämnad av Erik Karlsson, Hedemora, som innehöll förslagen om hur gymnasiet bör stöpas om.

Motionären menar att tiden när eleven gör sina uppgifter på läsåret, inte ska spela någon roll för betygssättningen.

Närvarokrav ska gälla endast vid prov och laborationer, enligt ungmoderaterna, som antog motionen. Den skickas nu vidare till MUF:s förbundsstämma och även till Moderata samlingspartiet i Dalarna för behandling där.

MUF i Dalarna vill även verka för en legalisering av aktiv dödshjälp, dock med markering på att med ett sådant beslut måste följa mycket stränga restriktioner för att förhindra missbruk.

Övervakningskameror bör fritt få användas av såväl företagare som privatpersoner för att skydda egendom. Det var innehållet i en annan motion som distriktsstämman tog. Ungmoderaterna vill även att polis i förekommande fall ska få nyttja vad kameran registrerat för att underlätta utredningar.

Moderata Ungdomsförbundet i Dalarna har 124 medlemmar och 40 av dem deltog vid distriktsstämman i Mora.

Enligt ordförande Patrik Forslund, Falun, är MUF i Dalarna ett av de aktivaste distrikten i landet och i fjol utsågs Erik Karlsson, Hedemora, förste vice ordförande i styrelsen, till "årets kampanjare" bland landets alla ungmoderater. Detta genom sina insatser som medlemsvärvare och för sitt kampanjarbete.

Övriga som ingår i styrelsen är Carl Oskar Bohlin, Borlänge, Johannes Nilsson, Ludvika, Lars G Bysell, Falun, Per Forsberg, Ludvika och Viktor von Bahr, Rättvik.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons