Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungmoderater naiva i sin världsuppfattning

Annons

Svar på Carl-Oskar Bohlins insändare, 11/8:

Frihet är ett ord det verkligen gått inflation i. Nu missbrukas det ytterligare en gång.

Att ungmoderater som Carl-Oskar Bohlin tycker det är fel att kommunen går in och stödjer kulturella aktiviteter visar ytterligare en gång på hur naiva de är i sin världsuppfattning.

Det finns ett stort samhälls-intresse i att stödja kulturella evenemang och enskilda eld-själars verksamhet. Genom detta bibehåller vi mångfalden och står inte utlämnade till det som är kommersiellt gångbart.

Om vi skulle följa moderata ungdomsförbundets linje skulle snart många av Dalarnas så viktiga kulturella instanser vara borta. Massor av enskildas engagemang skulle försvinna och det enda som skulle kunna genomföras skulle vara något reklamjippo för någon sliskig läskedryck.

Vad friheten skulle ligga i det vet jag inte men jag antar att ungmoderatens insändare som vanligt inte handlade om frihet.

Snarare var det ett osedvanligt lågt angrepp på arbetarrörelsen där tyvärr eldsjälarna bakom Peace & Love hamnade i kors-elden.

Hotet om att ett fåtal ungmoderater inte skulle gå på nästa års festival ter sig aningen harmlöst men det finns alternativ. Ni kan faktiskt ta ert ansvar och arbeta för att det nästa år står Svenskt Näringsliv på arbetarnas kläder. Valet är som sagt fritt, men inte alltid så lätt.

Carl Fornstedt

Falun

Mer läsning

Annons