Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomscup i Ejendals arena

Annons

Under lördag och söndag gjorde 16 ungdomslag, med spelare födda 1992, upp i Ejendals tournament. Lagen kom från Boden i norr till Lund i söder. Deltagande elitseriekolleger var Brynäs, Timrå och Södertälje.

- Det är första storcupen som vi arrangerar. Tidigare har vi satsat på flera mindre cuper under året. Det har fungerat över förväntan, allt från logi till mat och att ordna egna omklädningsrum till alla lag. Spelet har varit bra med justa matcher tack vare utmärkta domare. Det inspirerar inför framtiden, säger Niklas Gällstedt.

Under lördagen tog sig Leksand vidare till semifinalspel.

- Det har gått bra sportsligt. Men utan föräldrarna och de totalt 50-talet personer som står bakom oss i laget hade vi aldrig rott i hamn detta, säger Niklas.

Cupen beräknas ge ett visst ekonomiskt överskott.

- Pengarna kommer hela föreningens ungdomsarbete till del. Vi i laget använder pengarna till den planerade Montrealresan i mars. I tre år har vi samlat pengar och jobbat mot det målet. Vi ska bland annat spela matcher mot Montreal och Toronto. Vi ska enligt planerna få träffa Mats Sundin i Toronto och före detta Leksandsspelaren Michael Ryder i Montreal, säger Gällstedt.

De gästande lagen trivdes i Ejendals arena.

- Vilken underbar arena Leksand har. Vi är imponerade och glada över att få delta i cupen. Nu hoppas vi att den planerade arenan i Gävle blir lika fin som den i Leksand, säger en av Brynäsledarna.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons