Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomscamping på nytt ställe öppnar till midsommar

Annons

Den nya platsen för ungdomscamping under midsommarhelgen blir intill länsväg 301 nära Rättviksparken. Sedan flera år tillbaka har Rättviks Vakt ansvarat för ungdomscampingen vid IK Jarls område, men eftersom föreningen behöver plats för sina egna aktiviteter flyttades ungdomscampingen och platsen är mycket bra, anser Rolf Gisslar, arbetsledare för Rättviks Vakt.

- Vi räknar med att cirka 200 ungdomar kommer med husvagnar och tält under midsommar, även andra är välkomna, men här är enklare camping utan el tex.

- Det brukar fungera mycket bra och vi tycker det är bättre med en organiserad camping än vild camping här och där. Det är inte drogfritt, men det brukar inte heller vara problem med ordningen här. Vi från Rättviks Vakt är vana att möta ungdomar.

- Platsen är mycket bra, nära länsvägen, gångavstånd till parken och centrum. Campingen sker under lediga former. Det går att checka in och ut när man vill och priserna är humana och man betalar per person.

- Campingen öppnar dagen före midsommarafton, det vill säga torsdag och hålls öppen till söndagen i midsommarhelgen. Vi kommer även att ha ungdomscamping under Classic car week, säger Rolf Gisslar.

Mer läsning

Annons