Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar visade brist på omdöme

Annons

För ett tag sedan kunde man på Radio Dalarna höra återkommande nyhetsrapporteringar om en klass som kritiserade sin lärares undervisning. Jag blev lika illa berörd varje gång det nämndes, eftersom det klart visade att ungdomarna i fråga uppvisade ett dåligt omdöme genom att gå ut med detta i media.

Ofta uppmanar vi våra ungdomar att reagera och att ta sitt ansvar. Det är olyckligt när de gör det på någons bekostnad. Syftet med att få till stånd en bättre undervisning står i bjärt kontrast mot effekten, att förstöra för en människa som säkerligen mår utomordentligt dåligt över att ha nagelfarits och blivit uthängd offentligt på detta sätt. Jag tror mig veta att ingen av dessa ungdomar själva skulle vilja bli uthängd och diskuterad i media på grund av personliga brister.

Jag känner medlidande med ungdomarna. Inte för att de får en så bristfällig undervisning som de anser, utan för att de är omgivna av lika omdömeslösa vuxna som inte vägleder dem på ett bättre sätt när media lockar dem till ett kort kändisskap.

Ungdomar måste lära av livet, javisst, men vi vuxna måste också ta vårt ansvar och guida dem. Och det ansvaret borde naturligtvis även Radio Dalarna ta.

Madda

Mer läsning

Annons