Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar uppskattar Santana

Annons

- Det bor inte så mycket ungdomar i byn, men runt om. Det är synd att inte föräldrarna kan ställa upp mer och skjutsa ungdomarna till Santana. Ju fler desto roligare, säger han.

Santana är en kommunägd ungdomsgård. I snitt kommer tjugo-tjugofem personer varje gång som gården har öppet

På Santana kan man spela tv-spel, kasta pil, spela andra spel, kolla på tv, lyssna på musik, baka och umgås med kompisar. Ibland arrangeras diskon.

- Vi gör resor på Santana, vi försöker att åka till resmål dit ungdomarna vill åka. Det kan vara till Älvdalen, där det är diskon och musikuppträdanden, eller till Stockholm. Nu försöker vi komma iväg till Gröna Lund.

- I framtiden ska vi försöka bedriva Santana som vi gör nu, men vi skulle behöva lite mer stöd från kommunen, så att vi kan få en bättre verksamhet, ha mer öppet och göra mer resor. Det är bättre att ha ungdomarna på Santana än att ha dem ute på samhället, säger Jörgen.

Många unga besökare tycker att Santana är viktigt för dem.

- Det är bra att det finns ett ställe att vara på i Furudal. Det finns inte så mycket att göra här. Santana är rätt viktigt för oss. Det är ett skönt ställe att vara på. Men det kunde finnas videofilmer och datorer med Internet - och så borde det vara öppet oftare.

SVEA BECKMAN (PRAO)

Mer läsning

Annons