Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar tyckte till om framtiden

Annons

På onsdagen hölls en ovanlig sammankomst på Soldathemmet i Åsen. Tjänstemän från kommunen diskuterade kommunens blivande översiktsplan med ett tjugotal ungdomar från hela kommunen. Ungdomarna tyckte till och kommunfolket lyssnade.

Detta är första gången som kommunen engagerat ungdomar som remissorgan för det politiska arbetet och förhoppningsvis ska det nu inledda samarbetet så småningom resultera i någon mer fast form av möjlighet att ta med ungdomarnas synpunkter på hur kommunen ska se ut i framtiden.

Under dagen fick ungdomarna tycka till om den framtida boendemiljön för att de själva skulle vilja bo kvar och att fler ska flytta till Älvdalen. Man diskuterade också den framtida utbildningen i Älvdalen.

När det gällde utbildningen ville ungdomarna bland mycket annat ha fler gymnasielinjer i kommunen och möjligheter att utvärdera lärarnas arbete, liksom de själva utvärderas med jämna mellanrum.

- Det skulle ge lärarna möjlighet att rätta till felaktigheter i undervisningen, vilket skulle ge oss bättre undervisning och därmed möjligheter att lära mer, förklarade en deltagare önskemålet.

Projektet "Ungdomars livskvalitet i Älvdalen" startade den 1 januari 2003 och har tidigare anordnat två träffar med ungdomar från hela kommunen. Vid dessa träffar har det bland annat framkommit önskemål om en replokal för unga musiker. Inom kort invigs en sådan i en lokal vid Porfyrgården. Ett annat önskemål var att fritidsgårdarna i Särna och Idre skulle öppnas och även detta har kommunen ordnat.

Det har också framkommit önskemål om mer samarbete mellan ungdomar från de olika kommundelarna, och kommunen har utökat detta samarbete, vilket även onsdagens träff var ett bevis på.

Mer läsning

Annons