Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar rev ned skyddsräcken

Annons

- Vad jag har hört av en granne kom en buss och en privatbil till badplatsen vid Dammsjön på tisdagsförmiddagen. De anlände vid 9-tiden.

- Ungdomarna var i åldern 10-13 år, berättar Holmqvist.

Tydligen har sedan ett antal av dessa tagit sig bort till utloppet från Dammsjön och ned till bäcken.

- Resultatet blev att skyddsräcket över spången slets loss. Detta finns uppsatt för att inte folk i onödan ska falla ned i bäcken.

- Med tanke på att detta räcke satt fastsatt med kraftiga spik så har det krävts stor möda och besvär för att få loss detta.

Holmqvist pekar även på plankor som finns uppsatta för att hålla dämningsnivån på rätt ställe. Även dessa har slagits bort.

- Sedan har ungdomarna tagit två bänkar från fotbollsplanen och slängt ned i bäcken. Jag förstår inte hur någon normalt funtad människa kan bete sig på detta sätt.

Bert-Olav är mycket upprörd över att ingen vuxen har agerat i sammanhanget.

- Det måste ha funnit en vuxen chaufför och en vuxen ledare. Någon av dessa måste ha hört något när ungdomarna höll på som värst.

- Varför har ingen av dessa reagerat?

Holmqvist hoppas att någon av de ansvariga läser den här artikeln och hör av sig till byalaget eller tidningen. Eller om någon har observerat den aktuella bussen på tisdagsförmiddagen.

- Dom var ju på plats under ett par timmars tid och någon borde ha lagt märke till besöket.

Förmodligen rör det sig om en skolklass på utflykt.

Byalagets ordförande har inga planer på att polisanmäla det inträffade.

- Har inte ens haft tanken. Det känns redan på förhand meningslöst.

Under hela onsdagen var Bert-Olav Holmquist sysselsatt med att laga och röja upp det som ungdomarna helt meningslöst hade ställt till med.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons