Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar i Orsa bjuds in till en tävling i konsten att skriva noveller

Annons

När Bitte Nohrin Jernberg jobbade i biblioteket under våren, fick hon flera gånger frågan om det inte finns någon aktivitet för ungdomar som vill skriva.

- Det gav idén till en novelltävling för ungdomar. Dessutom kommer jag själv att arrangera ett skrivarläger till sommaren, säger Bitte Nohrin Jernberg.

När Bitte började planera för novelltävlingen fick hon gensvar från alla hon kontaktade.

- Orsa kulturförvaltning, Bibliotekets vänner, Dalarnas författarförbund och Studiefrämjandet ställde upp direkt. Bland annat kommer vinnarna i de tre klasserna att få ett års gratis medlemskap i Dalarnas författarförbund.

Reglerna för novelltävlingen är enkla. Den som deltar ska vara mantalsskriven i Orsa och 10-18 år. Klasserna man tävlar i är 10-12 år, 13-15 år och 16-18 år.

- Temat är "Sommar" och novellerna får som längst vara två A4-sidor. Tävlingsbidragen ska vara inlämnade hos biblioteket senast den 15 augusti. Därefter ska en jury från de medverkande organisationerna plus författare från Orsa granska bidragen och välja ut pristagarna.

Den som har ordentlig skrivklåda och är i åldern 10-16 år, har också möjlighet att delta i sommarens skrivlusthelg på Brända gård i Åberga, den 2 -3 juli.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons