Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga skottar på is och i backe

Annons

Sommaren 2003 var skottarna i Malung för första gången och då paddlade de kanot. I somras var en scoutgrupp från Malung på besök i Skottland och nu har skottarna varit till Malung igen, på ett vårvinterbesök med bland annat skidåkning och vinterfiske.

I den skotska gruppen ingick 19 personer, 15 ungdomar och fyra ledare. De har bott i hemmen hos scouter i Malung och Inger Eriksson i Malungs scoutkår berömmer Malungsfamiljerna som ställt upp på ett bra sätt. Det är faktiskt även en familj, utan egen scoutmedlem i Malung, som öppnat sitt hem för gästande scouter.

Scouterna från Skottland kom med buss till Malung under påskhelgen. De hade med sig egna skidutrustningar för utförs-åkning och har under vistelsen i Malung hunnit med att åka skidor fyra dagar i Sälenbackar, en dag i Tandådalen och tre dagar i Kläppen.

Skotska scouter är inte alldeles främmande för skidåkning, Det är inte helt ovanligt att de åker till alperna för att få åka skidor.

Under Malungsveckan har de även hunnit med att vistas någon dag i Lännviken vid Öjesjöns strand. Skottarna tillsammans med ett tiotal av sina kamrater i Malungs scoutkår övernattade i tält en natt ute vid Lännviken.

Där provade man på isfiske och tillsammans gräddade man egenhändigt tillverkade pizzor över öppen eld.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons