Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga sångare gjorde det igen

Annons

Efter två i det närmaste fullsatta föreställningar, stående ovationer och flera inropningar är det bara att konstatera att Orsa ungdomskör gjort succé igen.

Showen Respect bjuder på en musikresa genom tid, länder, folk och musikstilar, som med körens entusiasm och kunnande fängslar publiken.

Det var ingen lätt uppgift som Orsa ungdomskör och ledaren Ingrid Eriksson tog sig an, när de satte ihop en ny show. De hade att konkurrera med förra årets succé, Let´s Twist, som fyllde Röda Kvarn både vid de första ordinarie föreställningarna och senare vid extra föreställningar.

De tidigare meriterna hejdade inte ungdomskören. Ett nytt koncept arbetades fram och helt klart har den lyckats igen. Framgången beror till stor del på att det nu finns fem duktiga killar i den cirka 30 personer starka kören. Med killarnas inträde kan arrangemangen nu byggas fyrstämmigt och helhetsbilden blir mycket, mycket fylligare.

Till den positiva biten, förutom skönsången, måste vi också nämna deltagarnas agerande på scenen. Ungdomskören är absolut inte något gäng som står rakt upp och ner när sångerna framförs. Här är det agerande och fart och fläkt hela tiden.

Årets show börjar lite mjukt och ökar tempot efter hand. Crescendot är finalnumret med en kavalkad Beatleslåtar. Den två och en halv timme långa showen verkade inte att räcka för publiken. Flera inropningar gjordes och även utmärkta musikerna Ingrid Eriksson, Mats Jonsson, Stefan Larsson, Mikael Johansson, Nik-las Stäring och Björn Leksell fick del av applåderna.

Även om vissa nummer i showen höjde sig över andra, väljer vi att inte recensera dem enskilt. Här är det helhetsintrycket som gäller, och tipset är att ni inte kommer att ångra ett besök vid den sista föreställningen på torsdag kväll.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons