Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga röster fyllde tåget

Annons

Det var alltså inga massor som samlades på Slipstenstorget i Orsa på första maj, arbetarnas egen dag. Inga massor sågs heller kanta marschvägen, antalet där uppgick till höst tio personer på omkring 1,5 kilometers marschväg.

Med den svenska fanan och Ungdomskören i täten och ett tiotal plakat som krävde fler poliser till Orsa, Arbetsförmedlingen kvar, folkomröstning om EU och en bättre rovdjurspolitik, gav tåget sig av. Marschen gick till kommunalhuset och tillbaka till Slipstenstorget.

Kommunalrådet Ann Beskow höll tal och överlämnade en Brantingmedalj till en riktig trotjänare i partiet: Kisti Hedén från Skattungbyn, som stod för det enda inslaget av Orsamål under dagen då hon tackade för den stora äran att få denna medalj.

Huvudtalare var Hans Unander, nyvald ordförande för Kommunal i Dalarna och tidigare riksdagsman.

I sitt tal påpekade han att det som vi idag anser för självklart; vård, skola och omsorg till alla, bara för några generationer sedan var helt otänkbart.

Han berörde det fiffel som uppdagats inom socialdemokratin den senaste tiden, och betonade att personer som missköter sina uppdrag absolut inte ska försvaras.

- Men tro inte att alla gör så. Det finns tusentals som arbetar kvällar och helger för socialdemokratiska värden och kan skilja på mitt och ditt, sa han.

- Ni som är här har absolut inget att skämmas för och tillsammans ska vi ge borgarna en match inför nästa val, sa han.

Glest i leden i Orsa men tack vare Orsa Ungdomskör blev det en trevlig tillställning som också gav själen något mjukt och skönt att luta sig emot i det gråkulna väd-ret.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons