Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga ordkonstnärer

Annons

En stund senare fick Johanna ta emot ytterligare ett pris, nämligen Årets bästa kamrat, av Lions Club Falun. Samma utmärkelse fick Fredrik Blomberg, klasskamrat med Johanna.

- Jag är chockad, jag hade ingen aning om att jag skulle bli uppvaktad på det här visat, förklarade Johanna, som fick ta emot applåder och hurrarop av skolans elever och lärare vid den sedvanliga dagen-före avslutningen på Söderbaumska skolan.

- Jag är nog mest stolt över priset Årets bästa kompis, men att vinna uppsatstävlingen, det känns också väldigt stort, säger Johanna.

I uppsatstävlingen Tjäna på prao skrev eleverna, med hjälp av sina erfarenheter från sin praotid, en uppsats där de reflekterar över sina tankar kring arbete och arbetsliv.

- Eleverna fick välja två teman för sina uppsatser. Därför är min arbetsplats viktig, Om jag var min egen, berättar Annelie Wiklund, på Svenskt näringsliv i Falun, som delade ut priset, en check på 2 000 kronor och ett diplom till Johanna.

Marcus Ersson, Britsarvsskolan tog hem andrapris, medan Amanda Röödöö på Söderbaumska skolan fick ta emot tredje pris bland hundratals inskickade bidrag.

Johanna gjorde sin praopraktik hos en kvinnlig egen företagare inom reklambranschen. Därför blev uppsatsen Om jag var min egen.

- Det var spännande och lärorikt att på nära håll få uppleva hur det går till i arbetslivet, förklarar Johanna, som har framtiden utstakad.

- Jag ska bli advokat, säger hon utan att blinka.

Men först väntar skolavslutning och ett härligt sommarlov.

- Jag har inte fått något jobb så det blir att hjälpa till hemma, klippa gräs, se efter barn och bara var ledig, säger Johanna Persson, firad elev på Söderbaumska skolan i går.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons