Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga norska spelmän på besök

Annons

Rättvik fick under förra helgen besök av Vardkampen spell og danselag, ett ungdomsspelmanslag från Öyer nära Lillehammer i Norge. Värd för de 18 ungdomarna och deras ledare var Rättviks lilla spelmanslag.

Besöket inleddes med en informell come together träff på Utbygården där laget även bodde. Det blev en träff med mycket spel och prat och mat. Nästa dag ägnade sig de norska ungdomarna åt bad och lek på Leksands sommarland. Ledare och föräldrar besökte medeltidsmarknaden i Leksand.

Lördagen inleddes med ett besök i Dalhalla där ungdomarna fick möjlighet att spela några låtar från scenen. På eftermiddagen var det workshop på Folkmusikens hus, på kvällen var det fotbollslandskamp och mat.

Under söndagens gudstjänst i Rättviks kyrka deltog de båda lagen, Vardkampen spell og danselag och Rättviks lilla spelmanslag, med musik. Totalt spelade de fem låtar och postludium.

Nästa år ska Rättviks lilla spelmanslag resa och fortsätta utbytet.

I slutet av juli åker Rättviks lilla spelmanslag till Skottland på en tiodagars turné där laget bland annat ska spela på Blair Castle.

Mer läsning

Annons