Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga musiktalanger

Annons

Museichefen Birgitta Sandström hälsade publiken välkommen.

För aftonen var fylld av musikförmågor, som framförde ett varierat program på ett bra sätt.

Gitarrorkestern inledde med tre nummer. Lina Englund från årskurs fyra spelade Trollbalen på piano och på samma instrument trollade jämgamla Paulin Thorsell fram variationer av Kabalevskij. Beatles-kompositionen Yesterday pianotolkades av Pantea Madjidi.

Ett annat populärt instrument för kvällen var gitarr. Johan och Amanda från årskurs 3 framförde Bamse. Hanna Jönsson och Robert Skogberg spelade både svenskt och spanskt och dessutom avslutade en gitarrensemble med musik av Brahms, Bach och Vivaldi.

Visa i Molom stod på repertoaren när Veronica och Hedvig Olsson spelade på tvärflöjt. På samma blåsinstrument spelade Emma Nilsson Guldet blev till sand och den tyska utbyteseleven Lisa Rohwedder framför en polska. På nyckelharpa presenterade Sara Sjöberg Av längtan till dig. Lina Nääs sjöng Guldet blev till sand och Lina Holm Du måste finnas.

Ida Mårtensson och Kajsa Blohm på flöjt och piano bjöd på Saraband av Corbett och Colours of the wind sjöng My Westergren och Evelina Liljeborg till ackompanjemang på piano av Kristin Eriksson.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons