Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga mediakillar provar tidningsidé

Annons

Något jobb har det inte blivit efter studentexamen för ynglingarna David Renklint, Andreas Thuresson och Emil Bjerkeheim. Nu finns de vid Aktivitetscenter, och drömmen om en egen tidning lever.

- Man kan i alla fall försöka, säger Andreas.

Det rör sig om en trio kreativa med mediautbildning "i bakfickan". Trots att de efter tre mediaår på gymnasiet står utan jobb ångrar de ingenting. Mediaprogrammet var precis så bra de hade trott. I stället för att gå och inte göra något har de funnit sin plats i Aktivitetscenters datortek. En plats för arbetslösa på jakt efter jobb.

Andreas, som fungerar som ansvarig utgivare, berättar att tidningsidén togs emot positivt när den presenterades för de övriga på centret häromdagen. Andreas, David och Emil sneglar åt modellen gratistidningar i storstadsregioner men är medvetna om att det är en lång väg att vandra.

I bästa fall blir det en tidning i miniformat med inriktning företagande och arbetsmarknad.

- Vi visste inte vad vi skulle göra efter skolan, berättar Andreas.

Sedan blir det inslag av intressanta Leksandsprofiler och annat.

Något måste man ju göra, menar alla tre. I Leksand är det knapert med jobb. Andreas sökte jobb som vaktmästare/städare i Falun - 200 personer sökte jobbet.

- Och till Stockholm kan man ju inte flytta, säger David. Där går det ju inte att få tag på bostad.

Det första steget in i tidningsvärlden har tagits av 19- åringarna Emil och David samt 23-årige Andreas. Den kreativa viljan finns. Framtiden är oviss, men vad gör det? De får i alla fall just nu hålla på med det de helst av allt vill.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons