Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kraftsamlade mot sprit och knark

Annons

De många ungdomarna anlände och inkvarterades på fredagskvällen. Sedan var det full fart på aktiviteterna ända fram till avslutningen på söndagen.

Konferensen, som infaller regelbundet vart annat år, är av stor betydelse för den unga nykterhetsrörelsen. Hela förbundsstyrelsen med ordföranden Morgan Öberg från Gävle fanns på plats hela tiden.

Under konferensen presenterades också en del nytt material, bland annat ANT (alkohol, narkotika och tobak)-boken och skriften UNF:aren vilka båda rönte stort intresse.

- Syftet med denna helg är att kraftsamla alla UNF-föreningar i hela Sverige inför höstens arbete, berättade pressekreteraren Philip Robson.

- En annan viktig målsättning är också att de många ungdomarna ska träffas, utbyta erfarenheter och inhämta inspiration.

Robson underströk betydelsen av en fortsatt aktiv verksamhet ute i landets UNF-föreningar och varnar för det allt mer utbredda bruket av alkohol och droger.

- Det drar en liberaliseringsvåg över hela Europa. Det behövs alternativ till den gängse dryckeskulturen tycker vi, konstaterade Robson.

- Det vi är mest irriterade över är att politikerna inte verkar vara intresserade av ungdomar i den omfattning som vi skulle vilja. Det har varit väldigt tyst i valrörelsen om alkohol och narkotika. De har hela tiden kört med de gamla säkra korten, skola, omsorg och vård.

- Vi har nu den högsta alkoholkonsumtionen på 100 år och den kostar samhället stora pengar. Nu behövs krafttag. Det är dags att börja diskutera problemen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons