Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga gör film om mobbning

Annons

Åttioåttans tjejer på Furudals skola håller på med en film om mobbning.

- Det började med att vi inte kom överens med lärarna i sexan, så då fick vi, tjejerna i sexan, snacka med skolkuratorn Christina Padilla, om det. Hon sade att vi skulle skriva varsin berättelse, och det gjorde vi. Sedan kom vi på att vi skulle lägga ihop berättelserna och göra en teater. Men Christina hörde efter med Film i Dalarna om de ville hjälpa oss att göra en film, och det ville de. Så vi började göra roller och skriva manus, säger Maria Räs.

Meningen är att skolklasser i länet ska kunna beställa filmen. Filmen har cirka tjugo scener och är ungefär femton minuter lång. Det handlar om en tjej som blir mobbad av nästan hela sin skola. Den utspelar sig i skolmiljö, men den kommer även att visa hur några olika karaktärer har det hemma. Budskapet är motverka mobbning. Det har varit kul att spela in den för deltagarna, Jessica Sundberg, Johanna Hedlund, Emelie Nilsson, Maria Räs, Caroline Wickman, Elsa Larsson, Svea Bäckman, Emma Hermansson och Nicole Matsson.

- Vi spelade in i sjuan och på höstterminen i åttan, med hjälp av Film i Dalarna. Vi gjorde ett litet uppehåll från filmen och nu på vårterminen har vi börjat att åka till Falun för att klippa filmen.

Johanna Hedlund säger att filmen förhoppningsvis ska hinna bli klar före sommarlovet.

SVEA BÄCKMAN

Mer läsning

Annons