Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga förmågor fixar fötter och hår

Annons

De unga frisörerna Frida Lundström från Björbo och Lena Karis från Gagnef har båda jobbat på salong Klipp och Klang i Djurås. Vid månadsskiftet fick Frida erbjudandet att ta över salongen. Hon engagerade väninnan Lena och tillsammans öppnade de i dagarna Vår Ateljé.

Något som är speciellt för den nya salongen är att den även inhyser en fotvårdsspecialist - Lotta Christoffersson.

- Det behövs alldeles säkert två frisörsalonger i Djurås centrum, tror Lena Karis.

- Och vi har redan fullt upp.

Fotoutställning

MOCKFJÄRD. Kafé Heden visar i dag en fotoutställning från 1920-talets Mockfjärd. De svartvita fotografierna är gjorda från glasplåtar efter Konrad och Hjalmar Hedman, Färmsnäs. Mockfjärds hembygdsförening står som arrangör.

Kräftfest

i calypsoanda

DALA FLODA. Säsongsavslutningen på Strandbacken kommer att vara "Exotisk kräftfest i calypsoanda". Först blir det dans och underhållning av Kjell Thiger. På kvällen kommer gogo-dansare i bastkjolar. På puben spelar Ulu rockers. Floda medborgarförening och Flobergets fäbolag står som arrangör.

Gagnef deltar inte

i demokratiprojekt

GAGNEF. Gagnefs kommun avstår från att delta i Kommunförbundets och Landstingsförbundets projekt Hur fungerar demokratin? Projektet pågår fram till 2006. Den borgerliga majoriteten i kommunstyrelsen menar att allt för mycket tid måste avsättas om kommunen ska delta. Carina Tibbling (s) ville att kommunen skulle delta och begärde votering, som de borgerliga vann med sex röster mot fem.

Kommunchef tar fram utbildningsmodell

GAGNEF. Kommunstyrelsen har vid ett sammanträde i maj, efter förslag från arbetsmarknads- och utbildningsutskottet, beslutat att ge kommunchefen i uppdrag att ta fram en modell för gymnasieutbildningen med sikte på start höstterminen 2004. I utvecklingsarbetet ingår vuxenutbildningen och kommunens Lärcentra.

Mer läsning

Annons