Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagare visade upp sig

Annons

Det finns många sätt att tjäna pengar på. På tisdagskvällen visade en rad unga företagare upp sig i ishallen. Någon fara med fantasirikedomen är det inte.

Ungdomar som satsade på försäljning av dvd-skivor, graverade champagneglas och inte minst frukostutkörning i Källberget.

Det sist nämnda företaget, Frukostbröd UF, tillhörde de mer fantasieggande. Trion Tomas Wallin, Daniel Modig och Joakim Eriksson startade verksamheten i november. Hushållen i Källberget fick fylla i enkäten. Varannan lördag levererar grabbarna frukostbröd till 25 hushåll i Källberget.

- Vi kunde haft en större marknad, säger Tomas Wallin, men vi hinner inte. Vi är bara tre.

Tjejerna Caroline, Hilda och Malin från gymnasiets program handel-administration årskurs 3 satsar på den nostalgiska sidan. Minnen från student- och skolavslutningen är deras företags-idé. Eller vad sägs om graverade champagneglas och t-tröjor med egna tryck?

Efterfrågade produkter?

- Ja, säger Malin. Vi har sålt tröjor till en klass på Sammilsdalsskolan.

Tjejerna från gymnasiets samhälls- och ekonomiprogram årskurs 3, Sofia, Hanna och Johanna slår ett slag för det lekamliga. Kokboken Mat för dig för en hundralapp. En företagsidé så god som någon.

För kvartetten Viktor Jobs, John Christensson, Joakim Berglund och Jonny Olsson är det film som gäller för hela slanten.

- Vi säljer dvd-filmer som vi köper från en leverantör i Stockholm, berättar Viktor.

Filmer som från början importeras från USA.

- Vi säljer också vanliga svenska filmer. Efterfrågan finns och så är ju priset ganska lågt.

Många hockeyentusiaster passade på att besöka mässans montrar. Vilket av de tiotalet UF-företag som utses till mässans bästa vet vi svaret på om dryga månaden. Förmodligen delas då priset ut i samband med att Årets företagare utses i Leksand.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons