Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga får sommarjobb

Annons

De 14 som inte får några kommunala sommarjobb har "fel" ålder, har tidigare fått kommunala feriearbeten eller bor i annan kommun.

Alla övriga är, som tidningen tidigare berättat, garanterade jobb.

Att så många som 109 uppfyller kraven gör att kostnaden blir mycket högre än beräknat.

- Men av erfarenhet vet vi att omkring tio procent tackar nej till de jobb vi erbjuder. Många har sökt jobb på fler håll och kanske erbjuds även andra uppgifter, förklarar kommunens personalsekreterare Iréne Gruhs.

Hon har dock förstått att det i år varit extra svårt för eleverna att själva ordna jobb över sommaren, varför det beräknade "bortfallet" av tio procent kanske blir något lägre.

Frågan om hur kostnaderna ska tacklas tas inom kort upp i kommunstyrelsens arbetsmarknads- och utbildningsutskott. Varifrån än pengarna ska tas, står löftet fast: Alla som uppfyller kriterierna får jobb.

Dock får inte alla sina önskemål uppfyllda. Den av de 109 som hade önskat sig att få jobba "på tivolit" lär få göra något annat. Så vitt känt äger kommunen - ännu - inte något sådant trevligt.

Sommarjobben inleds den 27 juni och den 5 augusti är det färdigjobbat för den här gången. Då har eleverna fått 60 timmars tjänst inom bland annat äldreomsorg, barnomsorg och föreningsliv.

Timlönen är 43 kronor, utom för dem som gör tjänst inom socialnämndens område. De får 67 kronor i timmen.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons