Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung tiggerska oroar

Annons

I gamla pensionärshemmet försökte hon enligt uppgift även tränga sig in hos en dam. Händelsen kom till polisens kännedom på onsdagen.

- Det ringde på dörren och jag trodde det var en granne. Men där stod en rätt späd flicka i 20-årsåldern och höll upp en lapp samtidigt som hon pratade långa haranger på ett främmande språk, berättar damen som upplevde besöket som obehagligt.

Enligt henne gjorde den unga kvinnan ett nervöst intryck och hon tittade oroligt åt sidan som om hon varit påpassad. Efter en stund tittade hon menande på lägenhetsinnehavaren och gjorde ett misslyckat försök att tränga sig in i bostaden.

- Det var så utstuderat och jag blev rädd efteråt. Hon verkade så slug samtidigt som hon tittade ledset på mig hela tiden, fortsätter den drabbade som nu vill uppmana andra, äldre människor i synnerhet, att vara observanta om och när okända personer kommer på besök i uppenbart dunkla syften.

- Det här var inte juste. Om man samlar in pengar ska det väl ske via någon organisation och inte på detta vis, slutar hon.

Även Ludvikapolisen anser anser det vara befogat med en varning till allmänheten med anledning av händelsen.

- Man ska vara mycket försiktig med folk som har tvivelaktiga ärenden. Då ska man stänga dörren kvickt, säger kriminalinspektör Uno Hane.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons