Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna varnar för "fotograf"

Annons

Den unga kvinnan blev uppringd av en man som sade sig vara fotograf, han ville ha henne till modell och var mycket intresserad av hennes bystmått.

Han lämnade ett telefonnummer som ingen svarade på, och ett falskt firmanamn.

Nu vill den 21-åriga kvinnan varna andra.

Själv var hon misstänksam när mannen ringde första gången i höstas. Han sade sig jobba med marknadsföring för små företag, att han ringde slumpvis och att han sökte modeller.

- Jag frågade flera gånger, men han försäkrade att det inte rörde sig om något pornografiskt, berättar 21-åringen. Jag var lite smickrad, och det lät som ett lönsamt extraknäck, men jag sade att i så fall ville jag ha en kompis eller min pojkvän med mig. Han undrade om jag inte kunde ta med en tjejkompis i stället. Vi talades vid 4-5 gånger.

Tillsist stämde hon träff med mannen strax före jul, men tog med sig pojkvännen.

- Jag hade snackat med Falupolisen, de visste ingenting om den här mannen, men de bad oss hålla utkik efter något misstänkt, berättar pojkvännen.

Den förmenta fotografen dök dock aldrig upp, och har inte hört av sig sedan dess.

Fotografen sade sig ha ett aktiebolag som heter Studioreklam, men något sådant finns inte registrerat, det har 21-åringens pojkvän kollat upp. På det mobilnummer han uppgett svarade ingen, det är registrerat på en kvinna.

- Han är av allt att döma inte seriös, i så fall skulle han väl gå via en modellagentur. Men jag vill gärna varna andra, så att de inte hamnar i någon obehaglig situation, säger 21-åringen.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons