Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung glöd fick fyr på våren

Annons

Kvällen inleddes med innebandyturnering i ena halvan av sporthallen och disko i den andra halvan.

I herrklassen segrade lag Kuntmåtts spikfabrik, med Siljan-drunks på andra plats och de mångåriga segrarna Hoppsan Kerstin fick se sig detroniserade.

I klassen för högstadieelever segrade Gåsvarvs Snusfabrik över Pönns dream team i finalen.

Den musik som framfördes av de lokala förmågorna var väl inte av den mest traditionella sorten, men att den unga publiken uppskattade musiken rådde inte något tvivel om.

Klockan nio avbröts alla aktiviteter i sporthallen och alla samlades ute på parkeringen där majbrasan tändes. Catrin Hård, elevrådets ordförande i Älvdalsskolan, höll årets vårtal föredömligt kort, där hon uppmanade alla som lyssnade att inte bara drömma om sådant som ska komma senare i livet, utan passa på att leva nu.

Ett imponerande fyrverkeri hanns också med innan det var dags att fortsätta kvällen inne i sporthallen. Med musik i många olika former.

I den upp- och nedvända Tingshusparken ställde Älvdalens kyrkokör upp och sjöng vårsånger, som traditionen bjuder. Mycket folk hade samlats även här och ett omväxlande program dirigerades fram av kantor Christina Wermelin Elgbro. Nils Rämgård höll vårtalet där allvar och skämt blandades, precis som i det verkliga livet.

I Evertsbergs bygdegård började firandet tidigt med att många barn samlades hos Ingmari Nilsson som ordnade ansiktsmålning. Till sin hjälp hade hon Emma och Rebecka Larsson, som också hjälpte till att måla barnens ansikten med fantasifulla teckningar.

Dagen till ära hade bakugnarna i bagarstugan värmts upp och doften av nybakat tunnbröd spred sig snart över bygden.

Sångkören Stämbandet sjöng vårsånger och när skymningen kom tändes Majbrasan, som i Evertsberg är av den mindre modellen. Med tanke på äldre och hundarna i byn avstod arrangörerna från fyrverkerier i år.

Efter den familjära delen av firandet vidtog så småningom dans till Fernandoz till långt in på småtimmarna.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons