Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undersökning av misstänkt rånbil inte klar

Annons

Polisen vet ännu inte om den stulna BMW:n som förra veckan hittades i Borlänge, har använts vid bankrånet i Kopparberg.

-Vi har säkrat spår på brottsplatsen och undersöker nu om vi också kan göra det i den aktuella bilen, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens presstalesman.

Det var på torsdagen i förra veckan som Bergslagens Sparbank i Kopparberg utsattes för rån. Strax efter halv elva på förmiddagen kom tre män till bankkontoret och två av dem gick in, avlossade skott mot taket och begärde att kassapersonalen skulle lämna ifrån sig pengar.

På bankkontoret fanns då även ett antal kunder.

Efter rånet lämnade rånarna platsen till fots. Men polisen misstänker att en flyktbil fanns uppställd i närheten. Senare under dagen sågs en mörkröd BMW passera Ställdalen, på gränsen mellan Ludvika kommun och Västmanland, på väg norrut.

Bilen intresserade polisen, som trodde att den kunde ha samband med rånet. Timmarna senare kom uppgifter om att en bil liknande den som söktes, hade dumpats bakom en sommarstuga i Norr Amsberg i Borlänge.

Den mörkröda BMW:n, som dagen innan rånet stals från en adress i Borlänge, togs i beslag. En teknisk undersökning av fordonet inleddes och den har ännu inte avslutats. Av vad som hittills framkommit kan polisen fortfarande inte säkert säga att det är rånarnas flyktbil.

-Undersökningen av bilen innebär ett omfattande arbete. Det handlar om att säkra spår, som sedan ska jämföras med de spår vi säkrat på bankkontoret, säger Torbjörn Carlson, presstalesman för polisen i Örebro, som utreder rånet i Kopparberg.

När undersökningen av bilen kan vara klar, kan presstalesmannen inte säga.

-Men bilen är i alla fall inte avförd från utredningen.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons