Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Underbart - som vi har kämpat för detta..."

Annons

Jublet under Salsa SM på Lugnet i Falun visste inga gränser när Susanna och Gilbert steg upp på guldpallen. Hallsbergs Bader och Nilsdotter fick nöja sig med andra plats.

- Underbart! Åh, vad vi kämpat. Susanna tjöt av glädje, hon och Gilbert kramades om av föräldrar, släkt, vänner och konkurrenter.

- 3,5 års salsaträning och tävling, sitter i både ben, kropp och knopp, försäkrade guldparet, som efter västindienresa blev ordentligt bitna av salsarythmerna.

- Det började på allvar när proffsdansaren/dansläraren Rickard Gustafsson för Dala dansstudio påpekade att vi hade talang, berättar Susanna och Gilbert.

- Vi gillade musiken, började dansa och tävla, berättade paret som inför Salsa SM på Lugnet tränat två gånger i veckan.

- Vi räknade med stenhård konkurrens...och vad händer?

- Vi vann, vi vann, jag kan knappt fatta!

Susanna som sytt både sin och Gilberts danskostym fladdrade iväg till stora kramkalaset.

- Det är dyrt med glitter och tävlingsdansandet sliter på kostymerna. Susanna är duktig på det mesta, sa Gilbert, som i salsans sensuella höftvrickningar, koncentration, benföring, blickar och danssteg inte gjort ett enda felsteg.

- Salsa SM är framförallt känsla, och glädje över dansen och rythmen - sen perfektionism - och kärlek till din danspartner.

- Den har vi, försäkrade guldparet Holmgren. Gilbert till vardags med jobb på Onoff i Falun. Susanna för närvarande "dansant hemmafru".

- SM guldet i salsa kommer att kännas i hela kroppen. Inte nu, men på måndag...sa guldparet som fortsatte att dansa långt in på kvällen. Sista timmarna med "Salsa is life" i avdelningen showcase, där Susanna och Gilbert dansade sig till delad andra plats.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons