Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unander stöder opinionen om Limavägen

Annons

- Jag förstår ortsbornas oro. Det är ingen bra lösning att flera gårds- och husägare ska bli drabbade och tvingas ha kvar riksvägen nästan över gårdarna. Jag hoppas att Vägverket i samverkan med bland andra de berörda människorna ska kunna komma fram till en lösning som passar majoriteten, säger Unander som lovar att följa den här frågan noggrant.

Unander menar att det är olyckligt om Vägverket i nuläget helt skrotar det gamla förslaget, som gick ut på att en ny riksväg skulle byggas i princip längs den nedlagda järnvägen.

Vägverket anser att då man en gång fått bakläxa för detta förslag, på grund av att regeringen funnit värdefulla riksintressen i kultur, natur och fritidssynpunkt i det aktuella området, så är det utsiktslöst att på nytt komma tillbaka med samma förslag.

- Jag kan i och för sig förstå den inställningen, men jag tycker också att man ska beakta om det är avsevärda nackdelar med att frångå det förslag som nästan alla tidigare var överens om. Här har man ju dels folkets opinion att ta hänsyn till och dels trafiksäkerhetsfrågan och fjälltrafiken som också borde kunna ses som ett riksintresse. Utan tvekan skulle det vara en fördel om den nya riksvägen kunde dras längs järnvägsbanken. Då får man i stort sett all bebyggelse samlad på samma sida av riksvägen och där kan sedan bytrafiken gå för sig själv på gamla vägen, i stället för att den ombyggda riksvägen ska skära rakt genom bebyggelsen med utfarter från var och varannan gård, säger Hans Unander.

Unander har varit i kontakt med både Vägverket och Ulrika Messings departement om den här frågan och han är inte främmande för att ställa upp om limaborna och kommunen ska göra en uppvaktning hos länsstyrelsen för att försöka få nytt gehör för det "gamla" vägförslaget.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons