Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvskog fick nobben

Annons

- Vi fick reda på det här alldeles för sent, säger rektorn Ingemar Karlsson.

- Det är lite konstigt, man vill ju träffa förstagångsväljarna och jag har besökt många gymnasier under den här valrörelsen säger hon.

Rektorn Ingemar Karlsson förklarar att de inte är principiellt emot att politiker besöker skolan men nu har de haft fullt upp med att komma igång i de nya lokalerna och partierna hörde av sig så sent att skolan inte haft möjlighet att planera in några politikerbesök.

- Vi har förklarat att det ska vara lika för alla och därmed sagt nej till alla partierna.

Även om det inte fanns någon möjlighet för Marita Ulvskog att träffa gymnasieeleverna, så erbjöds hon en guidad tur i de nya gymnasielokalerna, säger Ingemar Karlsson.

Nu besökte hon Procordia och talade med personal och företagsledning.

- Synpunkter på varg och poliser har kommit upp, förklarade hon.

- Då det gäller varg handlar det mycket om nödvärnsrätten och den ska vi se över.

Marita talade också om ökat lokalt inflytade då det gäller rovdjuren men hon kunde inte svara på vad det i praktiken inne-

bär.

Då det gäller kraven på fler poliser anklagade Marita moderaterna för att skrämma upp folk med sin affischkampanj om rädda gamla människor.

- Vi har ökat utbildningen så det blir fler poliser men om moderaterna får släppa spriten fri då hjälper det inte med fler poliser. Det finns klara samband mellan sprit och brott. Vi ska vara restiktiva då det gäller alkoholen.

Marita försöker mana sina anhängare att gå och rösta.

- Valet kan avgöras genom målfoto, sa hon.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons