Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrika först i skogsägarstyre

Annons

Då Mellanskog i Västerdalarna höll sitt årsmöte så skedde något historiskt. För första gången sedan starten på 50-talet valdes en kvinna från Malung in i den lokala skogsägarstyrelsen.

Först på den posten blev Ulrika Eriksson, 37, och hon tar över den plats som hennes pappa Malte lämnar efter 25 år som engagerad styrelseledamot i skogsägarna.

- Jag har alltid gillat att vistas i skogen och i tonåren var skogsplantering ett både lönsamt och fritt sommarjobb. Det var väl inte alltid så kul, men som sommarjobb var det jättebra, så plantera det kan jag ialla fall, säger den nyvalda styrelseledamoten.

Vi kan tillägga att Ulrika också varit en duktig orienteringstjej så hon hittar bra i terrängen.

I Malung har Mellanskog aldrig haft någon kvinna i styrelsen tidigare. Numera har man en gemensam styrelse för Mellanskog i Västerdalarna och där har Vansbrodelen sedan tidigare sett till att det funnits kvinnlig representation.

Efter årsmötet är det nu två kvinnor bland de tolv ledamöterna i Västerdalsstyrelsen.

Malte Eriksson avtackades för ett förtjänstfullt arbete i styrelsen. Han fick både blommor och en snidad "Trä-Malte" utrustad med motorsåg och planteringshacka som ett tack och minne för sina insatser.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons