Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulliga, gulliga vovar tävlar i Ore

Annons

Ore camping börjar göra sig ett namn inom hundvärlden. I fjol gästades campingen av svenska samojedklubben. I år anordnas Nordiskt samojedmästerskap.

- Mycket roligt. Det här är något som kan utvecklas än mer. Det finns ju andra draghundsraser. Vi har också börjat få uppmärksamhet utanför Norden. I fjol hade vi exempelvis besök av tyska draghundsekipage, som valde att träna här, säger Bo.

Till helgen väntas totalt 150 samojeder och drygt ett 50-tal hundägare från hela Norden till campingen i Ore. Under lördag avgörs utställningsmomentet. Samtidigt inleds draghundstävlingen, som avgörs under två dagar. Tävlingarna är klassade som Nordiskt samojedmästerskap med deltagare från Sverige, Norge och Danmark. Utom tävlan deltar regerande världsmästaren Horst Klank från Tyskland. Deltar gör även världstvåan Nisse Uppström från Sverige.

- Jag vet inte riktigt hur vi fått äran att stå värd för ett såndat här arrangemang, men de har varit här tidigare - och tydligen gillat vad de sett. Kul att vi fått ett bra renommé inom hundvärlden. Det betyder mycket för oss och campingverksamheten, säger Bo.

Deltagarna har redan börjat anlända.

- Vi har förberett allt. Det har varit lite att ta tag i för att ordna bra spår och utställningsytor. Först oroades vi för stormfällda träd, sedan för snöbrist - det senaste orosmomentet var de senaste dagarnas stora snömängder. Men allt har ordnat sig. Allt är klart. Nu hoppas vi också på många besökare, säger Bo Ravnell.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons