Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla-Britt gillar när livet är på rull

Annons

Ulla-Britt Bäck är född i värmländska Fryksände. Det är också som genuin värmländska som Ulla-Britt fortfarande uppfattar sig själv. Till Borlänge kom hon 1992.

- Jag har bott mest i trakten av Karlstad, berättar Ulla-Britt, då hon försöker summera sitt liv. Ett liv som varit omväxlande.

- Det är nog så att jag aldrig varit rädd för att prova på olika yrken. Jag hade möjlighet att göra det och det har jag aldrig ångrat, betonar Ulla-Britt Bäck , som numera kan titulera sig lokalvårdare, med SSI som arbetsgivare.

Under åren som knalle, det blev åtta år, var Ulla-Britt sin egen arbetsgivare. Tillsammans med sin före detta man drev hon ett företag som sålde så kallade amerikanska tryck som kom att pryda otaliga tröjor och t-shirt.

Kunderna fanns på marknader i Värmland och i stort sett hela Norrland. Affärer gjorde de på kända marknader som den i Jokkmokk. Knallelivet innebär mycket av frihet. Det gjorde också detta att bo i husvagn.

- Du är mer för dig själv, samtidigt som du får väldigt fina kontakter. Det är något helt annat än att bo i lägenhet. Bor du i husvagn umgås du med folk på ett friare sätt, förklarar Ulla-Britt Bäck.

- Jag längtar ut. Det gör jag verkligen, säger Ulla-Britt. Inom yrkeslivet har hon även hunnit med arbeten som försterullare på pappersbruket i Grums och tågvärdinna. Under åren som tågvärdinna var Hallsberg Ulla-Britts fasta punkt i tillvaron.

Jobbet som tågvärdinna innebar helt naturligt en hel del resande. Något som tilltalade Ulla-Britt liksom alla de människor som hon dagligen träffade. Mindre tilltalande upplevde hon den låga fasta lönedelen. Om lönenivån vore en annan skulle nog Ulla-Britt ha fortsatt resa med sin serveringsvagn.

Arbetet som lokalvårdare och den trivsamma lägenheten i Kvarnsveden är numera de fasta punkterna i Ulla-Britts tillvaro. Vardagen är betydligt stillsammare än då hon levde som knalle.

Fritidsintressen då?

- Det är stickning. Jag stickar mycket och säljer. God mat tycker jag också om att laga. Jag älskar att gå i skogen och kanske särskilt att plocka svamp, berättar jubilaren som nu ser fram emot en mycket god svamphöst.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons