Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulfs skuldbörda byts till pengaberg

Annons

- Ja, Ja, Ja, JAAAAA, hörde jag Ulf ropa från tv-rummet, säger Agneta.

Ingen av dem trodde först det var sant när de sista två nummrena på bingobrickan gick in.

- Jag hade spelat in programmet så våran dotter, som var på besök, satte sig ner och spelade om brickan men det stämde, berättar Ulf.

Agneta och Ulf, som köpt lotten tillsammans, är nu garanterade 100 000 kronor men har chans att öka vinsten till en miljon i söndagsbingo, som direktsänds i tv 4 i helgen. Programledaren Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson har paret redan träffat.

- Lars-Åke var här med ett Tv-team för att göra ett reportage som ska sändas under direktsändningen, berättar Ulf.

Inspelningen ägde till stor del rum i Ryssahallen tillsammans med innebandyungdomar.

- Vårt liv här i Mora har till stor del kretsat kring innebandyn, berättar Ulf.

Men paret Wallin har slitsamma år bakom sig. Ulf var tidigare delägare i trafikrestaurangen Moraklockan i Färnäs. Företaget gick i konkurs och Ulfs skuldberg nådde en halv miljon kronor. I över tio år arbetade Ulf dubbla skift, med en arbetsvecka på 65 timmar, för att betala tillbaka skulderna.

- För mig var det en hederssak att bli skuldfri, säger Ulf.

I morgon, lördag, reser paret Wallin till Stockholm. På stationen hämtas de upp av en chaufför som tar dem till Hilton Hotell där middag väntar. På söndag är det så dags för direktsändningen av söndagsbingo. Då avgörs det hur stor vinstsumman blir. Men Ulf och Agneta har inga större investeringsplaner.

- Vi kommer i första hand att spara pengarna. När man har haft det så tufft som var har haft det är det skönt att ha en säkerhet, säger Ulf.

Men Ulf avslöjar att han redan har kostat på sig en ny hårddisk till datorn då den gamla gick sönder. Någon resa kan det också bli.

- Vi åker till Kreta nästa vecka, berättar Agneta.

SOL JENNY ERSSON

Mer läsning

Annons