Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Lindelöw hoppar av

Annons

Lindelöw har de senaste åren arbetat som ledarkonsult för bland andra Leksands kommun.

I höstas gick han med i Svenska kyrkan som han lämnade 1983. Inträdet hade enligt honom inget att göra med sonderingarna kring toppjobbet som generalsekreterare. Orsaken var i stället att han gifte sig i höstas och att hans hustru är aktiv i kyrkan.

Det var inte brist på gudstro utan kritik mot kyrkans inriktning och organisation som fick honom att gå ur för nästan 20 år sedan. Nu däremot känner han samhörighet med kyrkan.

Men turerna kring medlemskapet kostade på. I ett brev daterat den 10 mars skriver Ulf Lindelöw enligt Kyrkans tidning till kyrkostyrelsen att skälet till avhoppet är uppgifterna i media och den efterföljande debatten.

''Jag ska vara helt uppriktig och säga att jag i den stund jag nu skriver detta brev känner att min personliga integritet har blivit djupt kränkt.''

''Den bild och de känslor som media nu skapar gör dock att priset blir alltför högt för mig. Det har de senaste dagarna gått dithän att jag av media och även medarbetare ska 'förhöras' i frågan om mitt medlemskap.''

Ulf Lindelöw har inte velat kommentera avhoppet för Kyrkans tidning.

Kyrkostyrelsen skulle ha utsett Ulf Lindelöw på onsdagen.

- Här har vi en väldigt kompetent person som är beredd att ta jobbet, och så är det olika tankar och saker som gör att det går oss ut händerna. Det är mycket besvärligt, säger kyrkostyrelsens förste vice ordförande Levi Bergström.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons