Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugglan öppnar igen

Annons

Som tidningen tidigare meddelat har Unga Örnar, som ansvarar för driften av Ugglan, haft stora problem med att rekrytera ungdomsledare. När vårterminen skulle starta efter jul och nyår var personalsituationen extremt svår.

Det gick inte att bemanna gården någon av de tre kvällarna i veckan.

Nu har emellertid läget ljusnat något och tre ledare finns klara för att tjänstgöra i lokalerna från och med fredag.

- Vi kommer att "köra" fredagskvällar tills vidare och då kommer gården att vara öppen till midnatt, lovar Eva Bonin, drivande kraft inom det lokala Unga Örnar.

- Vår förhoppning är att vi ska kunna rekrytera fler ledare efter hand så att vi kan hålla öppet även på tisdagar och torsdagar. Men det klarar vi inte för närvarande med tanke på att vissa av oss har skiftarbete och inte alltid kan ställa upp och tjänstgöra på Ugglan.

Inför den mycket försenade terminsstarten finns också en förhoppning om att även föräldrar ska bli mera aktiva med att hjälpa till som frivilliga krafter.

Bonin har också en tro på att kunna etablera samverkan även med med andra föreningar.

För övrigt kan hon meddela att Ugglans biljardbord ska rustas upp inom kort.

En ny matta är redan beställd och hon räknar med att bordet ska vara i toppskick redan till nästa vecka.

KvartersgårdenUgglans tillmäts stort värde som en träffpunkt i centrala Ludvika. Speciellt gäller detta de ungdomar som är för gamla för att roas av barnverksamhet men samtidigt för unga för att komma in på andra nöjesställen där åldersgränsen är 18 år.

Unga Örnar markerar noga att verksamheten på Ugglan är garanterat drogfri. Ingen besökare får vara påverkad av öl, sprit eller knark. De som vill röka hänvisas till verandan eller gården när de tar sig några bloss.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons