Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ufo-frågan rubbar vår världsbild

Annons

När vittnesuppgifter från olika delar av världen samstämmer, går det inte att sopa "problemet" under mattan. Många piloter har gjort närobservationer och de bör ju vara högkvalificerade observatörer.

I USA finns särskilda krisgrupper för dessa som haft omskakande upplevelser under sin flygrutt. Finns intelligent liv i andra världar, så har de rätt att finnas där utan att vi ska fördumma oss över deras existens.

Att tro att allt bara är livlösa planeter gör Skaparen till åtlöje. De kanske kommer från planeter vars civilisationer aldrig haft något "syndafall", som valt andra utvecklingslinjer, som är oss överlägsna. Jorden är bara en liten "station" i en pilgrimsresa mellan stjärnorna! Det borde göra oss mera ödmjuka.

Människan har alltid hyst en viss fruktan för det okända - det övergår vår fattningsförmåga och är därför okontrollerbart! Vår planets historia är ett enda stort dokument på vad tvivel och fruktan har åsamkat människosläktet! Politiska och religiösa dogmer har lett ingenvart - bara till återvändsgränder. Det har stängt in vår mentala kapacitet och byggt barriärer mot friheten! Ett fritt tänkande har bannlysts.

Vi har bundit "fria energier" för själviska ändamål, för girigheten att styra och ställa. Endast en attitydförändring kan hjälpa oss framåt - en omvärdering av vår tillvaro på jorden. Misskötseln av en planet är ingen liten försummelse, precis...

En rymdforskare har sagt att "all världens religioner får justera sina trossatser". Sanning och konsekvens leder till ideologiernas och dogmernas sammanbrott.

Rädslan att Ufo-frågan offentliggörs allt mer finns hos makthavarna. En rubbad världsbild betyder förlorad kontroll över folken på jorden, därmed även ekonomin.

Övermakten är vanmäktig inför verkligheten, därför kommer bortförklaringar och förlöjliganden att fortsätta, så att inte människor skall störas i sina förnuftstaganden. Vi kanske skulle komma på något som vore oss behjälpliga i vår utveckling. Vår överlevnad kanske ej längre kommer att vara beroende av politiskt och religiöst godtycke. EU kan redan vara ett "fossilt" projekt, medan UE, det vill säga Universiell Enhet, är en framkomligare väg mot framtiden...

Vår utveckling i dag ger hisnande perspektiv: vi kan till exempel kartlägga himlafenomen in i minsta detalj och se planeternas vandringar på dataskärmen, så som det såg ut på Jesu tid. Historien får en annan aktualitet! Är det då så konstigt om eventuella "besökare från stjärnorna" är tidsresenärer, som övervunnit de barriärer vårt släkte kämpar en förtvivlad kamp med!

Det var kanske kärnpunkten i Jesu lära: "den allt övervinnande koden", att besegra materiens begränsningar, därmed också vår tidsdimension. Kärleken är tröskeln över till ett annat universum! Evigt liv är en mänsklig rättighet, först när vi lärt oss tolerans mot andra livsformer.

Ufo-observationer är en realitet vi får leva med, vi får vänja oss vid tanken att universum är bebott, där jorden bara är en boning - en boplats i världsalltet.

Ett är säkert: ingen här levande är kompetent att utreda en överlägsen livsform.

MEIT HENRIKSSON

Mer läsning

Annons