Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UFO-besök i Rifallet?

Annons

Paret är helt övertygat om att det inte handlar om något så kallat practical joke mot dem.

- Det finns bara snälla och trevliga människor här i byn och det är definitivt ingen som driver med oss, försäkrar de båda för NLT:s utsända.

Varje brännmärke på den för övrigt mycket välvårdade gräsmattan har en storlek som motsvarar en rejäl pizzatallrik. De bildar en rektangulär formation med cirka en meters avstånd mellan varandra.

- Jag tycker det här är mycket märkvärdigt. Det ser ut som om gräset har bränts av utblås från reamotorer eller också kan det vara märken efter fötterna på ett UFO, spekulerar Hellsten som inte vet vad han ska tro. Tanken på att det har förekommit ett "oväntat besök" ligger faktiskt nära till hands.

Men det är inte bara de brända partierna i gräsmattan som förbryllar i sammanhanget. När paret kom ut ur stugan på morgonen kunde de även se hur massor av blommor, helt fräscha, hade blåsts bort från de vackra blomlådor som hänger på altanräcket. När blommorna vattnades kvällen före var allt i sin ordning. Något måste således ha hänt under småtimmarna.

- Det verkar ha varit ett väldigt kraftigt vinddrag, säger Majy som tycker att det hela är smått obehagligt.

- Det var en väldigt orolig natt och jag kände mig konstig hela tiden. Det var som en oro i hela kroppen, fortsätter hon lågmält. Samma känsla hade även Sven redan innan han kom ut och fick se de märkliga tecknen ute på gården.

De är inte främmande för att det kan ha funnits ett samband mellan de tre företeelserna. Frågan är dock om det finns någon förklaring att få.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons