Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UFF:s containrar står kvar

Annons

Efter att UFF en längre tid fått utstå massiv kritik för sitt samröre med den skandalomsusade danska Tvindrörelsen och dessutom blivit av med sitt 90-konto, sade Falu kommun i början av maj i år upp sitt kontrakt med UFF.

Stiftelsen för insamlingskontroll, SFI, beslutat att dra in organisationens 90-konto när är det kom fram att UFF:s pengar från klädinsamling gick till att sanera den vansköta ekonomin i stället för till biståndsprojekt.

Varför står UFF:s containrar kvar?

- De var tvungna att stå kvar fram till att uppsägningstiden gick ut, men beslutet om att UFF ska bort står kvar, säger Bo Jönsson, tekniska styrelsens ordförande.

Uppsägningstiden för UFF har dock redan gått ut. Problemet är att de organisationer som ska ersätta UFF inte har tillräckligt med containrar för att göra det.

- Det är ingen som ensam som kan fylla upp UFF:s platser utan ersättarna ska dela på UFF:s gamla platser, UFF är ju dominerade på klädinsamlingsområdet.

I takt med att ersättarna får fram fler containrar kommer också UFF:s insamlingslådor att försvinna. Bo Jönsson förhoppning är att de kommer att plockas bort helt under augusti månad.

- Men vi kommer nog att få se UFF:s containrar i framtiden också, vi kan ju bara besluta om att de inte får stå på kommunens mark och de kan ju hyra mark av privata personer också.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons