Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyvärr reserverar sig alltid vissa partier

Annons

Vi socialdemokrater har alltid och kommer även i fortsättningen att satsa på skola, vård och omsorg. När andra partier försöker ta dessa frågor från oss så känns det urvattnat eftersom dessa partier ej klarat av att omsätta orden i praktisk handling.

I Älvdalens kommun avsätter vi drygt två tredjedelar av budgeten till barn och äldre. Men för att det ska finnas en framtid för våra barn och ungdomar att fortsätta bo och leva i vår kommun så behövs det även en offensiv satsning på projekt som skapar ytterligare tillväxt.

Ett exempel på projekt som vi stöttar är internationellt tränings-center i Idre, som bidragit till en storsatsning i Idre fjäll, som i sin tur kommer att skapa ytterligare drygt femtio arbetstillfällen.

Andra projekt som vi stöttar är golfen i Idre, Tre Toppar, halkbanan i Älvdalen, skoterområde i norra Dalarna, Snowmobile center, utvecklingsprojekt i Evertsberg och Drevdagen.

Bostäder, framförallt i Idre, är en annan viktig del för att skapa tillväxt och vi arbetar aktivt för att även få till ett nybyggande i kommunen.

Alla dessa projekt är framtagna och drivs av eldsjälar som tror på en framtid för våra barn och ungdomar. Tyvärr så är det ofta så att vissa partier ständigt reserverar sig i beslut rörande framåtsträvande projekt som skapar arbeten.

De påhopp som Särnalistan (Älvdalslistan) gör på oss som sitter i majoriteten vill vi gärna bemöta, men då behöver vi veta konkret vad det rör sig om för "affärer" och mörkläggning av kommunal verksamhet.

SOCIALDEMOKRATERNA

Mer läsning

Annons