Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystnad - tagning

Annons

På måndag startar inspelningen av filmen "Flamingo" på olika platser runt om i Borlänge.

- Borlänge har många fina miljöer för filmen och det är roligt att på det här sättet kunna visa upp en positiv sida av Borlänge, förklarar filmens producent Helen Ahlsson som själv är uppväxt i Borlänge.

Det är med stöd från såväl SVT och SF som Film i Dalarna som producenten Helen Ahlsson och regissören Nanna Huolman lyckats förverkliga planerna på denna 30 minuter långa novellfilm.

Filmens huvudperson är 20-åriga Angelina (spelas av Saga Gärde, känd från TV-serien Spung) och handlingen kretsar kring hennes liv.

Delar av filmen spelas in i Domnarvets centrum där man fått låna en lägenhet i vilken Angelina bor. Den självklara centralpunkten är, som framgår av titeln, Flamingo Bar längs Borganäsvägen.

I rollerna som Angelinas vänninor återfinner vi några filmdebuterande tjejer från länet: Isabella Duarte-Nilsson från Ludvika, Therese Gustafsson, från Smedjebacken samt Marjo Kärkkäinen från Falun.

Inspelningarna kommer att pågå fram till och med 11 oktober och tanken är att man ska kunna spela in tre minuter färdig film varje dag.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons