Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Typiskt politikersvar

Annons

Svar till kultur-och fritidsnämden:

Vi fick alla ett underbart svar från Hedemora kommun angående detta med engagemanget kring vinteridrotten i vår hembygd. Nog märks det att de vill slå ifrån sig allt ansvar kring detta.

Kommunalt stöd? Det stöd som till exempel Garpenbergsbacken får, enligt dem själva, är inte speciellt mycket. De får vara glada att de får något över huvud taget. Klubben gnäller ju bara, eller hur?

Det verkar som om dessa krafter som vill driva något vettigt inte får det stöd som krävs. Det betraktas nog som en onödig utgift för kommun.

Den förening som bildades angående Nibblebacken fick en bra förklaring till varför deras idé var dålig. En sådan liten kostnad för att få allt att fungera igen förkastades.

Skamligt är vad det är, och skrämmande.

Det är själva engagemanget kring vinteridrott i Hedemora kommun som brister. Men det har nog med åldern att göra.

Är det inte konstigt att allt ska drivas via föreningar och byalag i dag. Folk har mycket mer att hinna med i dag, jämnfört med för 20 års sedan. Det här med stressen i dag beror mycket på att man ska jobba ideellt med till exempel ishockey och dessutom hinna att sköta jobbet.

Visst kan det tolkas som gnäll, men det är det inte!

Och isplanen vid Vasahallen då? När blev den spolad i vinter då? Det tog en förbaskad tid att få is där, dessutom är isen utan sarg. Men det ligger ju på skolans ansvar. Så var det med det. Så slapp man undan där.

Men dessa gröna vintrar vi haft är en bra bortförklaring på det hela, då behöver inte kommunen engagera sig. Det är bättre att kasta bort pengar på ett projekt i Sveaparken till exempel.

Det var ett lysande exempel på engagemang. Hur mycket har detta engagemang kostat egentligen?

Sedan har vi den dyra transvestiten i rondellen också. Den kändes som en vettig investering, eller hur?

Nä, satsningen på våra ungdomar i dag är lika med noll. Finns det kanske någon ungdomsgård?

Allt detta hör ihop, det pratas väldigt mycket om ungdomars våld i dag. Vad beror detta på då? Sedan är det här även en turistfråga, eller?

Det vore väl bra att kunna erbjuda alpin sport på nära ort. Att Nibblebacken syns från riksvägen är nog en fördel för denna kommun. Folk ser saker när de passerar - faktiskt.

Var det verkligen nödvändigt att rasera det som fanns kvar i Nibble, när vi nu vet att denna förening redan fanns? Vad var ni rädda för?

Tycker ni att ni skrev en bra förklaring. Jag tycker det var ett typiskt politiskt svar.

Jag tycker att ni handskas väldigt konstigt med dessa frågor, men detta hade man redan räknat med. Tyvärr.

INGEMAR PERJANS

Mer läsning

Annons